Dit is de 42.397.146e zoekopdracht sinds 1 oktober 2005.



Dit is foto nummer 2008 geplaatst op 2-1-2010 in de catagorie objekten.

Zandvoortweg / Dijkweg / Johannalaan

Klik hier voor een vergroting van deze foto

Deze foto is genomen op de Zandvoortweg op de hoek met de Dijkweg. Rechts ziet u de winkel van zuivelhandel Nagel, daarvoor zat daar zuivelhandel Dijkman. Daarna was de ingang van de Dijkweg, waar je volgens het verkeersbord van deze kant niet met motorvoertuigen in mocht rijden. Aan de overkant van de Dijkweg weer een winkeltje met reclame voor het wasmiddel Persil. Wie weet van wie dit winkeltje was?
Tussen het witte huis verderop en de woning daarvoor was de ingang van de Johannalaan. Dat is op de plek waar nu Essenlaan te vinden is. Het witte huis is nu een parkeerplaatsje en die woning daarvoor was toen Tuinbouwhuis Timmer. Achter de witte woning ziet u nog net het pand van wagenmakerij Van Ree.
Update 7-3-2010: We ontvingen een mailtje van dhr. Bert Pater met aanvullende informatie: Links op de foto fietst Wim Wijbrands, geb. 05-08-1949. Rechts op de foto ben ik (Bert Pater). De foto is genomen voor ons huis op Zandvoortweg 108. Mijn geb. datum is 10-10-1948. Het winkeltje op de achtergrond is het pakhuis van kruidenierswinkel van Beest. Van Beest had zijn winkel aan de overzijde in de Dijkweg. Of dit pakhuis ooit een winkel is geweest weet ik niet. Het witte huis op de hoek van de Johannalaan werd bewoond door broer en zus Verseveld. Tussen het voornoemde pakhuis en het Tuinbouwhuis van Joop Timmer, die er overigens nog steeds woont, bevond zich nog een huis. Hier woonde de fam. Dijkman. De heer Dijkman was beroeps brandweerman bij de luchthaven Soesterberg en vrijwilliger bij de brandweer in Baarn. Onze overbuurman de heer Nagel woont er ook nog steeds. Mijn ouderlijk huis is gebouwd in 1912 het geboortejaar van mijn vader. Hij heeft er uiteindelijk 87 jaar gewoond.

Update 27-8-2010: Dhr. W. Hop uit Zaandam kon ons nog de volgende aanvullende informatie geven: De winkel op de achtergrond (van Beesd) was voordien de kruidenierswinkel van Nijhof. Later is Nijhof gestart met een bedrijf in tweedehands hout, de voorloper van de huidige woonwinkel.

Wiebren (Wim) Wijbrands is geboren op 05-08-1949, zoon van Aldert (Ab) Wijbrands en Grietje Annie (Annie) Spakman. Wim is overleden op 10-08-2014, 65 jaar oud.

Datering van de afbeelding: ca. 1960
Bron: Mevr. W. de Vries-Birkhoff, Baarn
Fotograaf: Onbekend
Gevraagd: Meer van dit soort oude foto's die betrekking hebben op het Eemland.

Klik hier om informatie over deze foto te mailen


De afgebeelde personen op de foto zijn:


1. Wiebren (Wim) Wijbrands is geboren op 05-08-1949 en overleden op 10-09-2014.
2. Bert Pater is geboren op 10-10-1948 .