Dit is de 26.747.596e zoekopdracht sinds 1 oktober 2005.Dit is foto nummer 642 geplaatst op 22-2-2008 in de catagorie objekten.

Nolenslaan (toen Melkpad)

Klik hier voor een vergroting van deze foto
Klik hier om een mooie fotoafdruk te bestellen

Dit zijn woningen aan de Nolenslaan, destijds nog Melkpad geheten, niet te verwarren met de straat die nu Melkpad heet. De twee huizen rechts op deze foto zijn er nog steeds te vinden. Het andere huis is reeds lang geleden gesloopt. Het pad is hier nog niet verhard. U ziet dat achter deze woningen vrijwel alleen polder was. De staatsliedenbuurt bestond nog niet. En ziet u de prachtige dahliavelden? Dat is de kwekerij van Bruidegom. Ook daar staan nu woningen en links daarvan is nu het verzorgingstehuis Santvoorde.

Dhr. H.J. van den Heuvel uit Baarn kon ons vertellen dat in het achterste huis Jan Franken woonde en aan de achterkant van dat huis zijn broer Evert Franken met zijn ouders. In het huis ervoor woonden de familie Van den Heuvel en Van Zoelen en in het voorste huis Jan de Ruijter en Joop Krijnen. Daarvoor stond nog een huis, niet zichtbaar op deze foto, en daar woonde Doris de Zoete en later Arie de Ruijter, broer van bovengenoemde Jan de Ruijter.

Datering van de afbeelding: ca. 1955
Bron: Onbekend
Fotograaf: Onbekend
Gevraagd: Meer van dit soort oude foto's van plekken van vroeger in het Eemland.

Klik hier om informatie over deze foto te mailen


De afgebeelde personen op de foto zijn: