< Zoek opnieuw < Terug


Dit is de 42.694.378e zoekopdracht sinds 1 oktober 2005.

Omschrijving Gegevens

Hendrik van de Kuinder broodbakker
ID
464
Datum toegevoegd
30-8-2014
Soort foto
Foto
Foto
Adres
Ferdinand Huycklaan 56 Baarn
Omschrijving
Hier ziet u broodbakker Hendrik van de Kuinder (1887-1968) voor zijn woning aan de Ferdinand Huycklaan nummer 56 in Baarn. Op de bok Hendrik, waarschijnlijk met een zoon, op een paard en wagen waarmee hij brood rondbracht. Achter hem ziet u zijn woning. Een mooi pand toch? Deze woning bestaat nog steeds, maar als u hier nu langs fietst zal het u niet opvallen. De woning is ingrijpend veranderd en wit geschilderd. Bijna onherkenbaar.

Hendrik van de Kuinder is geboren op 24 september 1887 in Eemnes als zoon van bakker Wiebe van de Kuinder en Rijkje Spelt. Van de Kuinder is een echte Eemnesser familienaam. Generaties Van de Kuinder woonden in Eemnes. Vader Wiebe was dus net als Hendrik bakker en ook opa Frans van de Kuinder was bakker. Je mag dus met een gerust hart zeggen dat het broodbakken Hendrik met de paplepel was ingegoten.

Hendrik groeide op in een gezin met veertien kinderen van wie er acht de volwassen leeftijd waren. Het lag voor de hand dat Hendrik en zijn broers in het bakkersbedrijf van hun vader in Eemnes zouden gaan werken. Ik weet dat in ieder geval ook zijn broer Frans en Jan van de Kuinder bakker geworden zijn.

Hendrik overleed op 4 november 1968 op 81 jarige leeftijd. Zijn echtgenote Willempje van Setten overleed al in 1942. Zij mocht slechts 50 jaar oud worden. Het echtpaar is begraven op de nieuwe algemene begraafplaats op de Wijkamplaan in Baarn. Het grafmonument van Hendrik is daar nog steeds te vinden.
Datering
ca. 1925
Bron
Dhr. J.G. Prins, Baarn
Fotograaf
Onbekend
Gevraagd
Meer informatie over dit bedrijf en de personen op de ze foto. Heeft u meer van dit soort afbeeldingen? Stuur ze ons!
Reacties