< Zoek opnieuw < Terug


Dit is de 42.829.967e zoekopdracht sinds 1 oktober 2005.

Email info over deze persoon
Omschrijving Gegevens
ID
905
Naam (Geslacht)
Aert van der Goes van Naters (M)
Roepnaam
Grafmonument
Gehuwd met / partner
Aert van der Goes van Naters was gehuwd met Cornélie Jacqueline Boddaert
Geboren
19-11-1863 Beek (Gelderland)
Overleden
30-12-1929 Baarn
Begraven / gecremeerd
Begraven op 02-01-1930 Baarn Nieuwe algemene begraafplaats Wijkamplaan
Leeftijd bij overlijden
66 jaar, 1 maand en 11 dagen oud
Afbeelding
Vader overledene
Franc Willem van der Goes
Moeder overledene
Albertine Izaa van Lochem
Beroep
Advocaat te Nijmegen
Opmerkingen
Jhr. Begraven op afdeling I. In de geboorteakte, huwelijksakte en overlijdensakte wordt achternaam "Van der Goes" (zonder Van Naters) gebruikt. Op het grafmonument en in het overlijdensbericht wordt "Van der Goes Van Naters" gebruikt".
Bron aanvullingen: August de Man. Portret door Jan Toorop.

Teraardebestelling Jhr. Mr. A. van der Goes van Naters.

Donderdagmiddag 2 januari 1930 om ongeveer twee uur had op de Algemeene Nieuwe Begraafplaats alhier de teraardebestelling plaats van het stoffelijk overschot van wijlen den heer Jhr. Mr. Aert van der Goes van Naters, in leven Oud-Deken van de Orde van Advocaten ij de Arrondisse-i ments-Rechtbank te Arnhem.

Op de Begraafplaats was voor deze plechtigheid enorm veel belangstelling. Onder de vele vrienden en belangstellenden werden opgemerkt o.a. Jhr. Mr. Dr. A. Roëll, Commissaris der Koningin in de Provincie Noord-Holland, Jhr. J. A. de Jonge van Zwijnsbergen, Intendant van het Koninklijk Particulier Paleis en Domein Soestdijk, Reserve Luitenant-kolonel C. M. A. Quack namens de afdeeling Baarn van de koninklijke Nederlandsche Vereeniging tot Bescherming van Dieren, vele collega's en advocaten, uit Arnhem en Nijmegen en de volgende ingezetenen van Baarn; Jhr. D. W. H. Patijn, Jhr. Ir. 0. C. A. van Lidth de Jeude, F. E. Baron van Heerdt en Notaris Mr. Dr. A. E. Schouten.

Een schat van bloemen dekte de baar, die gevolgd werd door een voertuig, beladen met bloemstukken. Aan de geopende groeve werd het woord gevoerd door Mr. J. E. Boddaert, die ter plaatse een laatsten groet bracht aan zijn zwa fer Aert. De overledene was bij zijn leven te allen tijde bereid raad te geven, wanneer die gevraagd werd; hij was een man met een goed hart, die veel menschen geholpen heeft, een man uit één stuk. Spreker wees de familie op het groote verlies, dat zij in 1929 geleden heeft, daar Vader, zoon en kleinzoon, allen van denzelfden naam, in dat jaar werden weggenomen en sprak de hoop uit, dat de goede God de nabestaanden moge sterken om dit zware leed te dragen. Namens de Orde van Advocaten in het Arrondissement Arnhem sprak de heer Mr. J. F. van den Broek uit Nijmegen. Deze prees den overledene om zijn groote werkkracht. Gedurende 10 jaren heeft hij de functie van Deken van genoemde Orde op voortreffelijke wijze vervuld. Spreker, die den overledene 25 jaren heeft gekend, heeft in dien tijd meerdere malen tegenover hem gestaan; dit heeft echter nooit afbreuk gedaan aan de uitnemende verstandhouding tusschen hen. Met het brengen van hulde aan den overledene voor zijn werk en zijn persoon en het betuigen van diepe deelneming in het verlies voor de achtergebleven gade en kinderen, eindigde deze spreker. De heer L. G. Wolf, Directeur van den Maasbuurtspoorweg Maatschappij, brengt namens den Raad van Commissarissen van die Maatschappij, aan den overledene dank voor al hetgeen hij als President-Commissaris dier Maatschappij heeft gedaan. Hij was een man met groote kennis en met een scherp verstand, aangenaam in den omgang. Het was een genot onder zijn leiding te vergaderen. Spreker brengt ten slotte den overledene zijn persoonlijken dank als vriend en raadsman, die hem steeds had gesteund.

Mr. J. Santman, te Nijmegen, sprak namens de associés verbonden aan het kantoor van den overledene, en gewaagde van diens groote werkkracht en zijn vlugheid bij het vormen van een oordeel, waardoor hij zijn praktijk kon uitoefenen als geen ander. Hij was een voorbeeld voor zijn medewerkers, die hem nooit zullen vergeten. Van zijn arbeid hebben de cliënten vruchten mogen plukken.

De heer W. van der Goes van Naters bedankte voor de vele bewijzen van belangstelling.

Bron: de Gooi- en Eemlander van vrijdag 3 januari 1930.
Begraafplaats/Crematorium
Baarn Nieuwe algemene begraafplaats Wijkamplaan

Deze gegegens zijn voor het laatst gewijzigd door onze vrijwilliger Eric van der Ent.

Er zijn geen afbeeldingen gevonden in de beeldbank die betrekking hebben op deze persoon.

Kinderen van deze overledene die voorkomen in deze database:

Naam Geboren Overleden Begraven  
15-08-1892
25-06-1929
28-06-1929, Baarn Nieuwe algemene begraafplaats Wijkamplaan
Stuur uw aanvullingen en correcties aan groenegraf.baarn@gmail.com

Benieuwd waar deze persoon gewoond heeft?
Er zijn geen resultaten gevonden in de oude adresboeken.

Klik op de naam voor meer informatie.

Naam Adres Boek