Dit is de 26.725.588e zoekopdracht sinds 1 oktober 2005.Dit is foto nummer 1175 geplaatst op 21-2-2009 in de catagorie portretfoto.

Johan Bender en echtgenote

Klik hier voor een vergroting van deze foto
Klik hier om een mooie fotoafdruk te bestellen

Dit is een scan van een glasnegatief uit midden jaren veertig van de vorige eeuw. De foto is zeer waarschijnlijk gemaakt door Fotoatelier N.W. Klein aan de Oude Utrechtsche Weg 10 in Baarn. De envelop waar het glasnegatief in zit staat "Bender, Indische familie, heer en mevr.". De exacte namen zijn ons niet bekend. Eduard Zeiler, lid van de bekende hoteliersfamilie in Baarn was getrouwd met Georgine Jeane Bender. En Hendrik Willem Zeiler, zijn broer was getrouwd met Henri?tte Bender. Zouden dit familieleden van Georgine en Henri?tte kunnen zijn?? Hopelijk kunt u helpen.

Update 16-12-2012: We ontvingen een berichtje van dhr. E. Zeiler uit Hellevoetsluis. Hij kon ons informeren dat de heer op de foto Johan Bender is, geboren 6-4-1879 te Paramaribo. De dame is zijn echtgenote, naam niet bekend. Johan Bender is een zoon van Cornelis Bender en Francina Jeanne Samson. Hij is inmiddels overleden.

Deze afbeelding is ter beschikking gesteld door Dhr. S. Hollegie uit Bussum. Dhr. Hollegie heeft dit glasnegatief samen met nog meer dan 100 glasnegatieven kunnen redden van de afvalcontainer. Op deze negatieven staan personen uit het Eemland afgebreeld. Dhr. Hollegie zou de glasnegatieven graag willen terugbezorgen bij familieleden van de afgebeelde personen. Bent u familie of weet u hoe we in contact kunnen komen met familieleden van de afgebeelde persoon, verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Wij zullen dan het contact met Dhr. Hollegie tot stand brengen.

Datering van de afbeelding: ca. 1945
Bron: Dhr. S. Hollegie, Bussum
Fotograaf: N.W. Klein, Oude Utrechtsche Weg 10, Baarn
Gevraagd: Meer informatie over deze familie.
Meer van dit soort oude foto's van personen uit het Eemland.

Op deze foto staan één of meerdere niet-geïdentificeerde personen.
Herkent u iemand? Laat het ons weten!
Klik hier om informatie over deze foto te mailen


De afgebeelde personen op de foto zijn:


1. Nn Bender Echtgenote van 2, Bender is niet haar meisjesnaam
2. Johan Bender is geboren op 06-04-1879 . Echtgenoot van 1