Dit is de 41.995.555e zoekopdracht sinds 1 oktober 2005.Dit is foto nummer 1196 geplaatst op 4-3-2009 in de catagorie portretfoto.

Dr. Pieter Vincent Astro

Klik hier voor een vergroting van deze foto

Dit is een scan van een glasnegatief uit midden jaren veertig van de vorige eeuw. De foto is zeer waarschijnlijk gemaakt door Fotoatelier N.W. Klein aan de Oude Utrechtsche Weg 10 in Baarn. De envelop waar het glasnegatief in zat is helaas niet meer aanwezig. De fotograaf had de gewoonte de naam op de envelop te schrijven. Nu hebben we dus geen idee wie dit is. Kunt u helpen? .

Update 12-6-2009: Gelukkig mochten we van dhr. D.H. Werner uit Culemborg de gegevens van deze man ontvangen.
Pieter Vincent Astro is geboren op 06-08-1875 in Rotterdam, zoon van Wilhelmus Astro en Maria Wilhelmina Callenfels. Pieter is overleden op 01-07-1950 in De Wijk, 74 jaar oud.
Dr. Pieter Vincent Astro was één van de oprichters van de hervormde school aan de Spoorstraat in Baarn. Later werd deze school omgedoopt in "Dr. P.V. Astroschool". Beroep: huisarts.
Pieter trouwde met Hermina Aleida Westendorp. Hermina is overleden 23-12-1950 in Baarn.
Vader Wilhelmus Astro was predikant van de nederlands hervormde kerk. Het gezin woonde op de Sophialaan hoek Bothalaan in Baarn.

Deze afbeelding is ter beschikking gesteld door Dhr. S. Hollegie uit Bussum. Dhr. Hollegie heeft dit glasnegatief samen met nog meer dan 100 glasnegatieven kunnen redden van de afvalcontainer. Op deze negatieven staan personen uit het Eemland afgebreeld. Dhr. Hollegie zou de glasnegatieven graag willen terugbezorgen bij familieleden van de afgebeelde personen. Bent u familie of weet u hoe we in contact kunnen komen met familieleden van de afgebeelde persoon, verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Wij zullen dan het contact met Dhr. Hollegie tot stand brengen.

Update 11-9-2009: Inmiddels hebben nabestaanden van Dr. P.V. Astro zich gemeld en het glasnegatief is reeds overhandigd.

Datering van de afbeelding: ca. 1945
Bron: Dhr. S. Hollegie, Bussum
Fotograaf: N.W. Klein, Oude Utrechtsche Weg 10, Baarn
Gevraagd: Meer informatie over deze familie.
Meer van dit soort oude foto's van personen uit het Eemland.

Klik hier om informatie over deze foto te mailen


De afgebeelde personen op de foto zijn:


1. Pieter Vincent Astro is geboren op 06-08-1875 en overleden op 01-07-1950.