Dit is de 35.464.723e zoekopdracht sinds 1 oktober 2005.Dit is foto nummer 1246 geplaatst op 15-3-2009 in de catagorie portretfoto.

Familie Kemkers

Klik hier voor een vergroting van deze foto
Klik hier om een mooie fotoafdruk te bestellen

Dit is een scan van een glasnegatief uit midden jaren veertig van de vorige eeuw. De foto is zeer waarschijnlijk gemaakt door Fotoatelier N.W. Klein aan de Oude Utrechtsche Weg 10 in Baarn. De fotograaf had de gewoonte de naam op de envelop te schrijven. Op deze envelop staat "Kempkers fam.". We mogen dus denk ik aannemen dat dit de familie Kempkers betreft. Verder hebben we geen informatie. Wie kan ons meer vertellen? Misschien moet de naam Kempes luiden i.p.v. Kempkers. Zie ook foto 1247.

Update 5-5-2009: Dhr. J. van Berkum uit Baarn gaf ons de volgende tip: Dit is vermoedelijk de Fam.Kemkers, eerst gewoond in de v.Wassenaerlaan, later verhuisd naar de Nieuw Baarnstraat 26. De Heer Kemkers was Makelaar in onroerende goederen goederen en had daar zijn kantoor. Hij is begonnen als klerk op het toenmalige kantoor van notaris Koenderink aan de Prins Hendriklaan hoek Koningsweg. Hij deed altijd zaken met 2 aannemers in Baarn, t.w.: Bos en Van de Broek. Het gezin had 2 dochters en een zoon Jan. Vader en moeder zijn overleden, zoon Jan is in Afrika door een ongeluk omgekomen. Waar de dochters zijn is mij niet bekend.

Update 14-5-2009: een reactie van Mevr. M. Jannink:
Op zoek naar Jan Kemkers, die we kenden in Zambia, kwam ik deze site/foto tegen. Ik heb Jan gekend in de jaren 1979-1982 in Zambia. Jan lijkt sprekend op deze foto, het jongetje, vaak lijken kinderfoto's niet zo erg. Zijn familie was streng christelijk. Ook weet ik dat Jan dus in Zambia/Afrika woonde en dat hij later is verongelukt. Ik dacht in Nederland tijdens vakantie, ergens in de jaren 80? Zijn vrouw (Engelse) Josie was lerares op Internationale school Lusaka. Ze hadden 2 zoons, Gert-Jan en Teddy, geboren tussen '70 en '75. Ze hadden een boerderij in Zambia. Die zoons zijn later naar boardingschool gegaan in ik dacht Engeland. Waar ze nu zijn weet ik niet helaas, zou ik graag weten. Als iemand iets weet?.

Update 11-7-2009: Mevr. A.W. van de Steeg-Jansen uit Baarn meent zich te herinneren dat het dochtertje op de foto (links) Guusje Kemkers heet.

Update24-3-2010: Vandaag een emailbericht ontvangen van Dhr. Gertjan (John) Kemkers uit Abu Dhabi (!). Gertjan is een zoon van Jan Kemkers, het jongetje op de foto. Hij schreef ons hetvolgende: Helaas is mijn vader (Jan) in Zambia verongelukt bij een auto-ongeval in 1992, op 55 jarige leeftijd. Kort daarna zijn we uit Zambia vertrokken maar onze boerderij hebben we tot ongeveer 3 jaar geleden gehouden. Mijn moeder, Josie, woont nu in Groot Brittanië, net als mijn broer Peter (Teddy). Ik woon zelf met mijn gezin in Abu Dhabi. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, waarvan één zoon, George Jan, genoemd naar mijn vader. George Jan is nu 6 jaar oud en hij lijkt heel erg op mijn vader op de foto! We hebben nog steeds veel contact met de Kemkers familie, inclusief mijn tante Guusje, die nu Lucy heet.

Deze afbeelding is ter beschikking gesteld door Dhr. S. Hollegie uit Bussum. Dhr. Hollegie heeft dit glasnegatief samen met nog meer dan 100 glasnegatieven kunnen redden van de afvalcontainer. Op deze negatieven staan personen uit het Eemland afgebreeld. Dhr. Hollegie zou de glasnegatieven graag willen terugbezorgen bij familieleden van de afgebeelde personen. Bent u familie of weet u hoe we in contact kunnen komen met familieleden van de afgebeelde persoon, verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Wij zullen dan het contact met Dhr. Hollegie tot stand brengen.

Datering van de afbeelding: ca. 1945
Bron: Dhr. S. Hollegie, Bussum
Fotograaf: N.W. Klein, Oude Utrechtsche Weg 10, Baarn
Gevraagd: Meer informatie over deze familie.
Meer van dit soort oude foto's van personen uit het Eemland.

Op deze foto staan één of meerdere niet-geïdentificeerde personen.
Herkent u iemand? Laat het ons weten!
Klik hier om informatie over deze foto te mailen


De afgebeelde personen op de foto zijn:


1. Guusje Kemkers heet tegenwoordig Lucy
2. G. Kemkers
3. Jan Kemkers overleden in 1992 op 52 jarige leeftijd bij auto-ongeval in Zambia
4. Onbekend