Dit is de 27.085.349e zoekopdracht sinds 1 oktober 2005.Dit is foto nummer 1552 geplaatst op 5-7-2009 in de catagorie portretfoto.

Margaretha Maria Broerze en Josephina van Voorthuizen

Klik hier voor een vergroting van deze foto
Klik hier om een mooie fotoafdruk te bestellen

Dit zijn Margaretha Maria Broerze en Josephina van Voorthuizen.

Margaretha Maria (Greet) Broerze is geboren op 29-05-1932 in Baarn, dochter van Willem (Wim) Broerze en Margaretha (Greet) Wiss. Greet trouwde met Elbert Hovius. De scheiding werd geregistreerd in 1980. Elbert is geboren op 11-06-1928 in Baarn, zoon van Dirk Hovius en Jannetje Kroes. Elbert is overleden op 13-05-2001 in Baarn, 72 jaar oud.
Kinderen van Greet en Elbert:
1 Liesbeth Hovius. Liesbeth trouwde met Bert de Bruin.
2 Jeanine Hovius. Jeanine trouwde met Ruud M?kel.

Van Jopie van Voorthuizen weten we helaas niet zo veel. Mevr. M.M. Broerze vertelt over Jopie: "Ze woonde tegenover de gasfabriek Er waren drie kinderen. Barend van Voorthuizen was haar broertje, ??n jaar ouder als wij geloof ik. Haar vader heette ook Barend van Voorthuizen. Ze is vertrokken naar Zeeland, daarna heb ik nooit meer iets van haar gehoord. Mijn jurk is gemaakt van stof waarvoor we urenlang in de rij hebben gestaan bij de gezusters Keizer in de Nieuw Baarnstraat. Er is een jurk voor mij van gemaakt. Jammer dat je de onderkant niet kunt zien. Er werden stukken in de rok gezet waardoor de jurk weer langer werd. Jopie heeft een vestje aan van restjes wol volgens mij. Deze foto is wel na de oorlog gemaakt, maar toen was alles op de bon en wij waren erg arm."

Josephina van Voorthuizen is geboren op 14-04-1932, dochter van Dirk van Voorthuizen en Maria Mathilde Beitz. Ze woonde tegenover de gasfabriek Ze is vertrok naar Vijfheerenlanden (gemeente Leerdam).

Datering van de afbeelding: ca. 1946
Bron: Mevr. M.M. Broerze, Soest
Fotograaf: Onbekend
Gevraagd: Alles wat u maar kunt vertellen over deze families.
Meer beeldmateriaal die betrekking heeft op deze families.
Meer beeldmateriaal van Eemlanders (wie dan ook).

Klik hier om informatie over deze foto te mailen


De afgebeelde personen op de foto zijn:


1. Margaretha Maria Broerze is geboren op 29-05-1932 .
2. Josephina van Voorthuizen is geboren op 14-04-1932 .