Dit is de 43.063.703e zoekopdracht sinds 1 oktober 2005.Dit is foto nummer 2028 geplaatst op 17-1-2010 in de catagorie objekten.

Nolenslaan Dahliavelden

Klik hier voor een vergroting van deze foto

Dit zijn woningen aan de Nolenslaan, destijds nog Melkpad geheten, niet te verwarren met de straat die nu Melkpad heet. De twee huizen rechts op deze foto zijn er nog steeds te vinden. Het andere huis is reeds lang geleden gesloopt. Het pad is hier nog niet verhard. U ziet dat achter deze woningen vrijwel alleen polder was. De staatsliedenbuurt bestond nog niet. En ziet u de prachtige dahliavelden? Dat is de kwekerij van Bruidegom. Ook daar staan nu woningen en links daarvan is nu het verzorgingstehuis Santvoorde.

Dhr. H.J. van den Heuvel uit Baarn kon ons vertellen dat in het achterste huis Jan Franken woonde en aan de achterkant van dat huis zijn broer Evert Franken met zijn ouders. In het huis ervoor woonden de familie Van den Heuvel en Van Zoelen en in het voorste huis Jan de Ruijter en Joop Krijnen. Daarvoor stond nog een huis, niet zichtbaar op deze foto, en daar woonde Doris de Zoete en later Arie de Ruijter, broer van bovengenoemde Jan de Ruijter.

Zie ook foto 642.

Datering van de afbeelding: ca. 1960
Bron: Mevr. W. de Vries-Birkhoff, Baarn
Fotograaf: Onbekend
Gevraagd: Meer van dit soort oude foto's die betrekking hebben op het Eemland.

Klik hier om informatie over deze foto te mailen


De afgebeelde personen op de foto zijn: