Dit is de 27.625.762e zoekopdracht sinds 1 oktober 2005.Dit is foto nummer 2213 geplaatst op 15-8-2010 in de catagorie dokument.

Wandelkaart van Baarn

Klik hier voor een vergroting van deze foto
Klik hier om een mooie fotoafdruk te bestellen

Een prachtige wandelkaart van Baarn, uitgegeven door J.F. van de Ven, Boekhandelaar en Uitgever in Baarn. Van de Ven zat tot voor kort in de Nieuwstraat, eigenaar was dhr. G.J. Wessels, die in 1976 overleed. Helaas is de kaart niet gedateerd, maar ik schat dat deze van rond 1910 is.Heuveloord staat nog op de kaart aangegeven. De woningen die op die plek gebouwd zouden gaan worden, in de straat die Heuveloordstraat zou gaan heten werden in 1918 gebouwd. De Heuveloordstraat staat niet op de kaart. De kaart moet dus van v??r 1918 zijn. Ook het in 1911 gebouwde kippenbruggetje, de voetbrug over het spoorravijn, staat niet op de kaart. Op een wandelkaart zou die voetbrug toch moeten staan. Dat zou betekenen dat de kaart van v??r 1911 zou moeten zijn. Waarschijnlijk is 1910 een redelijk goede schatting. Op de achterzijde van de kaart is nog een grote advertentie te vinden van Grand Caf?-Restaurant aan det station Baarn H.IJ.S.M., van restaurateur H.J. van Duursen.

Deze wandelkaart is als hoge resolutie PDF bestand te bestellen in onze webwinkel voor maar 1 Euro. In dat pdf bestand zijn de straten enzovoort haarscherp zichtbaar.

Datering van de afbeelding: ca. 1910
Bron: Dhr. A.W. Hooijer, Baarn
Fotograaf: Onbekend
Gevraagd: Meer oude foto's die betrekking hebben op het Eemland en zijn bewoners.


Klik hier om informatie over deze foto te mailen


De afgebeelde personen op de foto zijn: