Dit is de 26.108.979e zoekopdracht sinds 1 oktober 2005.Dit is foto nummer 2714 geplaatst op 10-9-2011 in de catagorie portretfoto.

Onbekend echtpaar

Klik hier voor een vergroting van deze foto
Klik hier om een mooie fotoafdruk te bestellen

Dit is een foto van een onbekend echtpaar. Vermoedelijk moet gezocht worden in de richting van familie Daatzelaar of Van Paridon. De inzender van de foto, dhr. Harry Daselaar, heeft de foto destijds gekregen van mevr. Friederika Johanna Lengl, tweede echtgenote van Hendrik Pieter Daatzelaar, zoon van Johannes Daatzelaar en Alida van Paridon. Mevr. Lengl wist helaas niet wie er op de foto staan, maar Harry vermoedt dat het gaat om het echtpaar Pieter van Paridon en Antje van Velsen of het echtpaar Hendrik Daatzelaar en Geertje van der Heijsteeg. Het laatste echtpaar kunnen we echter uitsluiten wan Hendrik Daatzelaar overleed al in 1862. Zo oud is de foto niet. De fotograaf H.C. den Drijver leefde immmers van 1880 tot 1969. In theorie zou het dus het echtpaar Pieter van Paridon en Antje van Velsen kunnen zijn, ware het niet dat fotograaf Drijver tot ca. 1905 meubelmaker was en pas daarna fotograaf werd. Pieter van Paridon is overleden in 1896, dus ik ben bang dat we hem ook moeten uitsluiten.

We tasten wat deze foto betreft dus nog volledig in het duister. Wellicht dat het afstammelingen zijn van genoemde echtparen. Heeft u tips? Laat het ons weten.

Datering van de afbeelding: ca. 1910 (?)
Bron: Dhr. H. Daselaar
Fotograaf: H.C. den Drijver, Regentesselaan 195, Den Haag, Telefoon H.4431
Gevraagd: Meer oude foto's die betrekking hebben op het Eemland en zijn bewoners.

Op deze foto staan één of meerdere niet-geïdentificeerde personen.
Herkent u iemand? Laat het ons weten!
Klik hier om informatie over deze foto te mailen


De afgebeelde personen op de foto zijn:


1. Onbekend
2. Onbekend